Sockerfri

Om du känner att du vill få verktyg att göra medvetna val i vardagen och därmed minska eller helt ta bort sockret finns det lite olika sätt att adressera detta på.

Först lite information om sockret – både det synliga och det dolde och hur du enkelt kan identifiera det när du handlar i mataffären. Detta läser du mer om här >>

Att leva med problem kring sockret (oavset om det är i huvudet (sockerberoende) eller i kroppen (smärta/värk, mage/tarm…) påverkas både den psykiska och fysiska hälsan, ofta med övervikt, kronisk värk, trötthet och depression som resultat.  Med Leva Sockerfri får du en helhet med verktyg, gemenskap, kunskap och handledning för att hitta ett hållbart liv utan socker och andra droger.

Om du känner att du behöver hjälp och verktyg för att kunna förstå sockrets inverkan och varför vi skattar det söta så högt så finns det flera olika sätt att gå vidare – också helt beroende på vilket förhållande du har till sockret och vad du tänker göra åt det.

Föreläsningar

För att komma igång kan du t.ex boka in mig och/eller Frida Sandin till företaget eller din förening att prata om våra hälsoresor fria från Sockerberoende och mage/tarm problem (IBS) eller någon av alla de andra föreläsningar vi har kring kost, livsstil och sockerberoende.

3 dagars socker avgiftning

Och – om du vet om att du är sockerberoende och behöver att avgifta kroppen samt få stöd i ditt tillfrisknande så finns det 3 dagars Socker avgiftning att tillgå,  3 dagar där du får kunskap om socker, dess påverkan på kroppen/hjärnan och verktyg för hur du kan hantera det.

Dagarna varvas med avslappning, kunskap och individuell hjälp. Tanken är att du ska landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett sockerfritt liv. All mat ingår dessa dagar, även matlåda till hemresan.

Spartanskt boende ingår och rekommenderas för bästa resultat. Det ingår en Biokemisk reparation där vi ser vilka obalanser du ätit dig till och du blir coachad enskilt för att få den motivationen som behövs efter kursen. Vi kommer även ha en matlagningskurs under dessa dagar. Möjlighet till SPA-bad finns.

Kursinnehåll:
Vad händer i kroppen och hjärnan vid intag av söta livsmedel?
Hur hittar du dina verktyg för att undvika sockret
Vad är sockerberoende?
Vad kan du äta då?
Hur gör du för att tillfriskna?
Hur undviker du återfall?

12 – 24 mdrs behandlingsprogram vid sockerberoende

Trots att Socker ligger på top 10 av sökningar på google kopplade till ordet beroende och att detta är fullt erkänd problematik i USA, så godkänns tyvärr inte detta i Sverige. För att alla ska ha möjlighet att ta tag i problemet ändå har Jag tillsammans med Frida Sandin (läs Leva sockerFri) skapat en behandlingsplan med abonnemang på 12 eller 24 månader. Det är också ett sätt att finnas till hands för dig under ditt tillfrisknande, för bästa möjliga resultat för dig.

I denna behandlingsplan hittar du följade delar:

 • 3 dagars all-inclusive kurs, kunskapsbas (och avgiftning vid behov)
 • BioKemisk Reparation (BKR) för att återställa obalanser
 • Individuell mat-plan
 • Utredning sockerberoende, SUGAR
 • Kosttillskott, uppstart första månaden (kopplat till BKR)
 • Månatligt webinar, återfallsprevention
 • 4 Coachande samtal – fokus: Gör upp med dina anledningar som göder beroendet
 • Kvartalsvis uppföljning av matplan a’ 30 min
 • En uppföljning av biokemisk reparation a’ 60 min
 • Kvartalsvis uppföljning beroende a’ 30 min
 • Uppföljningskurs på hästgård i Småland med meditation, mer kunskap om anledningen bakom beroende, jobba med sig själv 12-steg osv

För mer information om abonnemangsformen och hur du kommer igång ska du kolla här >>

 

Tillsammans – Blir DU stark

 

Här har du lite utlåtanden från tidigare deltagare på våra detoxkurs :

Åsa

Marika

Susanne

Marie

Julia

Och sist men inte minst – denna dagens ros fick vi från 80 åriga May

2016-10-10-17-00-50