Föreläsningar

Boka föreläsningar om kost, hälsa, stress och livsstilsrelaterade frågor.

 

 

 

 

Föreläsning 1: Leva SockerFri

Livsbejakande föreläsning om vägen till förändring, med fokus på förändringsresan föreläsarna Frida och Charlotte gjort de senaste åren.

Vi tar utgångspunkt i våra egna hälsoresor med Sockerberoende (Frida) och mage/tarm problematik (Charlotte) och fokuserar på resan och den mentala förändringen vi gjort.

Föreläsningen ger, med humor och utan pekpinnar, inspiration till den egna individuella förändringsresan med tips och idéer till hur alla var och en kan ta tag i att påbörja en positiv process mot ett hälsosammare liv.

45 – 60 minuter

Föreläsare : Charlotte & Frida

 

Föreläsning 2: Personal Change Management – eller –  förändringsarbete på individnivå

Vi jobbar alla med förändringsarbete. Mycket fokus ligger gärna i yrket och det arbetet vi utför där, men vi glömmer ofta bort att jobba med oss själva och vårt liv den resterande tiden av dygnet.

Hur kommer det sig att – även fast vi VET att vi t.ex borde äta bättre, träna mera, sova mera (och med bättre kvalitet) – så gör vi det inte??  Vad är det för faktorer som gör att vi mot bättre vetande ändå gör massor saker i vardagen som på lång sikt kan vara skadliga för oss?

Låt oss ta en titt på varför vi har vanor och rutiner och varför det är så svårt att ändra på. När vi vet det är det mycket lättare att påbörja förändringsarbetet och byta ut dåliga vanor/rutiner med bra.

Vi kommer även att prata om hur vi med enkla knep kan arbeta med att förändra dåliga vanor och bygga nya vanor med uppbyggande friskfaktorer både hemma och på jobbet.

Tid: 60 minuter

Föreläsare : Charlotte

 

Föreläsning 3: Hälsa ska byggas från flera håll

Varje dag möter vi människor med problem kring vikt, psykisk ohälsa, omåttlig trötthet, dålig självkänsla och ett stört förhållningssätt till mat – i synnerlighet socker och andra snabba kolhydrater.

Dessa faktorer påverkar arbetsförmågan både på jobbet och privat för många individer idag

Här kommer vi in på hur kost, stress, sömn och rörelse måste adresseras som helhet för att vi ska må bra – både i kropp och själ.

Här får du idéer till hur du kan adressera din egen hälsas pussel och se till att tömma ut hälsoglaset så du har marginal till att handskas med livets alla utmaningar utan att det konstant rinner över, med ohälsa och sjukdom till följd.

Tid: 60 – 90 minuter

Föreläsare : Charlotte eller Frida

  

Föreläsning 4: Frisk av mat

Vad är vi byggda för att äta? Här tar vi dig på en intressant historisk resa som ger perspektiv på den maten vi äter idag. Den maten du äter kan antingen vara en friskfaktor eller också göder den ohälsa.

Många har glömd bort VARFÖR vi äter och tänker bara belöning och energi in/ut. Men maten är i första hand det din kropp och sinne byggs, renoveras och underhålls med. Hur påverkar fel kost oss? och rätt?

Här får du kunskap men valet är såklart ditt!

Tid: 45 – 60 minuter

Föreläsare:  Charlotte eller Frida

 

För intresseanmälan och offert – kontakta mig här

* anger obligatoriska fält

För de som inte känner till mig eller vill veta lite mer om mina erfarenheter som föreläsare – läs här

received_10154498768402673