Sockerfri

Om du känner att du vill få verktyg att göra medvetna val i vardagen och därmed minska eller helt ta bort sockret finns det lite olika sätt att adressera detta på.

Först lite information om sockret – både det synliga och det dolde och hur du enkelt kan identifiera det när du handlar i mataffären. Detta läser du mer om här >>

Om du känner att du behöver lite mer hjälp och verktyg för att kunna förstå sockrets inverkan och varför vi skattar det söta så högt så finns det flera olika sätt att gå vidare – också helt beroende på vilket förhållande du har till sockret och vad du tänker göra åt det.

Föreläsning

För att komma igång kan du t.ex lyssna på en av mina schemalagda föreläsningar – ”Bli ditt bästa jag – Det börjar med maten”. Under 60 minuter får du ett historiskt tillbakablick till varför våra kostråd ser ut som de gör idag och insikt i de största socker-fällorna och hur du identifierar det dolda sockret när du handlar.

1-dags kurs – sockersanera din vardag

Om du känner att du  vill ta ett lite större grepp om att sockersanera din vardag så erbjuder HappyCharlotte och Solbackens Helhetshälsa möjligheten till en heldagskurs där vi redan nu satt ett antal datum under våren 2017. går in och läs mera samt boka [här].

3 dagars socker avgiftning

Och – om du vet om att du är sockerberoende och behöver att avgifta kroppen samt få stöd i ditt tillfrisknande så finns det 3 dagars Socker avgiftning att tillgå,  3 dagar där du får kunskap om socker, dess påverkan på kroppen/hjärnan och verktyg för hur du kan hantera det.

Dagarna varvas med avslappning, kunskap och individuell hjälp. Tanken är att du ska landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett sockerfritt liv. All mat ingår dessa dagar, även matlåda till hemresan.

Spartanskt boende ingår och rekommenderas för bästa resultat. Det ingår en Biokemisk reparation där vi ser vilka obalanser du ätit dig till och du blir coachad enskilt för att få den motivationen som behövs efter kursen. Vi kommer även ha en matlagningskurs under dessa dagar. Möjlighet till SPA-bad finns.

Kursinnehåll:
Vad händer i kroppen och hjärnan vid intag av söta livsmedel?
Hur hittar du dina verktyg för att undvika sockret
Vad är sockerberoende?
Vad kan du äta då?
Hur gör du för att tillfriskna?
Hur undviker du återfall?

Här har du lite utlåtanden från tidigare deltagare :

Åsa

Marika

Susanne

Marie

Julia

Och sist men inte minst – denna dagens ros fick vi från 80 åriga May

2016-10-10-17-00-50