Om mig

Långa innehåcharlottellsförteckningar, konstiga ämnen, snygg packetering och smart marknadsföring gör att mycket mat ser trevlig ut – fast den inte är det.

Åtminstone inte för den moderna människan som idag är byggd ungefär som vi var då vi reste på oss och blev Homo Sapiens för flera 100 000 år sedan.

HappyCharlotte handlar om att ta oss till den rena maten som faktisk matchar det vi är gjorde för och att inspirera till att hitta tiden för- och glädjen i matlagningen och våra aktiviteter runt detta.

HappyCharlotte är jag, Charlotte Schön Poulsen, en dansk tjej som emigrerade till Sverige för drygt 20 år sedan, primärt på grund av kärleken. Jag är gift och har 3 barn i tonåren.

Ut över min familj är min stora passion MAT och förståelse kring vad vi egentligen stoppar i oss, varför, och såklart också – hur vi tillagar den. En resa som påbörjades för snart 10 år sedan då jag kom underfund med orsakerna till min livslånga IBS – Och där lösningen hittades genom ändringar i kosten som gick tvärt emot läkarnas rekommendationer.

Nedan artikel publicerades 2013 i hemmet journal, och sedan dess har jag fortsatt ur samma tangent med både självstuder och utbildning för att bygga på kunskap kring kosten och dens påverkan på våra kroppar.

Jag är idag Diplomerad kostrådgivare och licensierad Livsstilskonsult (genom Anna Hallen Utbildninger) och jobbar fulltid med  Matlagningskurser, Föreläsningar och Kostrådgivning och hos mig kan du få hjälp med att hitta rätt i maten, matlagningen och rutinerna kopplade därtill så DU kan känna dig dig trygg och förstå/hantera dina val för ett mer hälsosamt liv.

Vi vet alla att det är viktigt vad vi stoppar i oss, och vad vi stoppar i oss kommer faktiskt inte bara in genom munnen.

Huden är kroppens största organ och vad vi gör med den är också viktigt för vårt allmänna välmående. Hos mig kan du även köpa det svenska  kroppsvårdsmärket Scandinavian Herbs, produkter för ekologisk, parabenfri och tillsatsfri kroppsvård.

Kontakta mig gärna om du vill höra mera, är intresserad av att köpa produkter/tjänster eller få en visning av Scandinavian Herbs.