Skitsnack

Mina barn klagar på att jag har humor som en 3 årig – älskar kissochbajs humor 🙂

Vet inte om det är för att jag som gammal IBS’are har fått lära mig den hårda vägen att se humoristiskt på detta, då just skit vissa dagar har fylld hela medvetenheten så att säga.

Mycket har jag lärt mig genom åren i alla fall – och en sak jag lärt mig den senaste tiden är hur tokigt vi sitter när vi går på toaletten.

Fundera på hur du gör när du är ute i naturen och råkar känna behov – oavsett om det är nummer ett eller två ( i alla fall som kvinna).  Då sitter vi på huk och förrättar våra behov – och på toaletten sitter vi och tronar på en stol.

Rent fysiskt så gör det en stor skillnad på hur vi hjälper kroppen att tömma ut. När vi tronar på stolen stänger vi delvist av för tarmen så vi kan få det man kallar en ofullständig tömning och i värsta fall den vägen underlätta för skapande av förstoppning och tarmfickor.

Sitter vi däremot lite hukande så öppnar vi upp och underlättar tömning och gör den även mer fullständig.

Som min 10åring demonstrerar här

Steppopallen som set på bilden är perfekt till syftet. 3 stabila pallar att stapla på varann så alla i familjen kan hitta sin perfekta hukande sittställning oavsett om man är lång eller kort.

Den kan även användas i köket för barnen att nå upp ordentligt till köksbänken när de ska hjälpa till och jag använder den även som träningsredskap.

Steppopallen är en svensk produkt, uttänkt och producerat av linköpingsentreprenören Emma Stockman Jonsson och säljas här ifrån min webshop. Passa på att klicka hem en till dig själv också. Just nu finns den i modellen svart/vit/blå.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *