Matlagningskurs 2016-10-05

I onsdags var det dags för matlagningskurs igen.

8 glada gäster fick massor med inspiration till vardagsmat utan gluten eller socker.

Vi började strax efter utsatt tid och alla hälsade på varann och jag presenterade upplägget till kvällens aktivitet. Vi pratade lite om maten som skulle göras och delade deltagarna upp i 4 grupper om två i varje. Alla fick recept tilldelade och råvaror plockades ihop från bordet i korgar. Sedan letade varje grupp upp sin arbetsstation där alla redskap och serveringsskålar var framställda. Under mycket skratt och snack var alla 8 igång i köket med 19.50 som tiden då maten skulle vara klar och stå på bordet.

Menyn stod på

– Hemmagjord tacos baserat på köttfärs med egenblandat tacokrydd, salsa och guacamole,

– En smaskig moussaka,

– Köttbullar med smak av italien

– Och den härliga asiatiska kycklingsoppan kallad TomKhaGai.

– Till detta gjordes lite olika tillbehör som fetakräm, bönfrites, pestozoodles och blomkålsris.

Då det var dags att äta var dagsljust borta och mörkret gjorde inte maten rättvisa, men här har ni lite bilder på resultatet :

2016-10-05-19-55-35 2016-10-05-19-55-23

 

2016-10-05-19-55-04

 

Strax runt 20tiden kunde vi då sätta oss till bordet och prata om maten som tillagats. Då vi denna gång hade några engelsktalande deltagare blev en del på utländska. Som vanligt blev fetakrämen en stor favorit, men alla smakade på allt och en del blev överraskade över hur gott och enkelt det är att tillaga vardagsmat utan en massa sockerstinna halvfabrikat (tex. salsa, tacokrydda och guacamole) och hur gott det är med zoodles, blomkålsris eller ugnsrostade böner i stället för det traditionella pasta, ris och potatis.

Zoodles gjordes med en enkel spiralizer som lätt och billigt går att hitta på nätet. tex här 

Under tiden vi åt berättade Frida Sandin om Sockrets (och glutens) inverkan på kroppen och lite om hennes resa från sockerberoende till en frisk sockerfri tillvaro.

Vi hade mycket intressanta diskussioner runt bordet och gästerna reste sig inte förrän ca 21.30 (lite senare an planerat) och åkte hem mätta och glada med fickan full med recept och idéer till god vardagsmat.

Nästa kurs med samma tema och innehåll blir den 18 oktober kl 18 här på Uvebergsvägen 29 och där finns det fortfarande platser kvar.

ERBJUDANDE: Alla platser (både vardagsmat den 18 oktober såväl som julmat under november) som bokas innan fredag 14 oktober får 10% rabatt på kurspriset (dvs ni bokar kursplatsen till ett pris på 404kr i stället för 449 som är ordinariepris). Maten är alltid till självkostnadspris men vi eftersträvar att det ska landa någonstans mellan 100 och 150 kr per person och tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *