Lugn

Kan man hitta på många olika sätt och de mest avstressande ställen för mig är köket, uterummet och altanen.

På altanen kopplar jag av till 100%. Jag kan sitta i soffan hur länge som helst med en kopp the, njuta av solen och bara titta på ån och djurlivet som passerar förbi – med chans till at se båda häger, utter, änder och gäss. Då kan tankarna få vandra och andningen bli djup, ostressat och avslappnat.

Köket är bästa platsen för aktivitet. Här både skapar jag och kopplar bort hjärnan – ibland på en och samma gång. Här är det tryggt och jag vet var allting är och ska vara.

Mellanlanding blir i mitt älskade uterum. Här kan jag jobba hela dagarna fram för datorn eller med papper och penna och ha access till naturen utanför genom att bara lyfta blicken. En blick bakåt och jag har det trygga köket inom räckhåll.

Dessa rum uppmanar både till kreativitet och lugn och tillåter mig att hitta flow – där hjärnan får fritt lopp och jag glömmer bort både tid och rum.

Vi behöver alla hitta dessa zoner i vardagen som tillåter oss att bara vara och utan en massa krav. Vart har du din(a) ?

2016-09-02-09-22-09 2016-09-02-18-17-36 2016-09-02-09-16-26

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *