Meningslösa rutiner / MANETER

Stanna upp och titta lite noggrant på hur du gör i vardagen. Hur många saker gör du på rutin och reflexmässigt utan att tänka ? Tillför de någonting ??

Det är klart att många rutiner är viktiga – rutiner får vardagen att fungera och den delen ska vi inte rubba på. Det är tex. odiskutabelt viktigt att ha rutiner kring att borsta tänderna, tvätta händerna efter toalettbesök, skapa förutsättningar för bra sömn och tid för att kramas.

Frågan vi ska ställa oss är vilka av alla rutiner vi lagt oss oss till, som inte berikar eller stödjer oss i det långa loppet.

Slösurfande eller slötittande på TV utan mål en en riktigt uppenbar tidsätare som i grunden (i alla fall för gemene man) inte bidrar till någonting.

Sedan kan du även titta runt i dina omgivningar – förhoppningsvis ser du bara människor som du har en bra relation med och som berikar dig. Meeen det kan jo faktiskt också finnas en eller två som varken tillför eller tar – men som eventuellt hindrar dig från att se klart.

Allt detta gör jag till fina genomskinliga maneter som då kan få ligga och guppa runt i vardagen, men går att se igenom.

Fördelen är att när man identifierat en mänsklig eller rutinmässig manet, så går det också att antingen ignorera den eller aktivt peta bort den. Oavsett vad – så hindrar det dig inte längre från att fokusera på det viktiga i dit liv.

Maneten är för mig hjälp att plocka bort de onödiga rutiner och reflexmässiga beteenden jag lägger mig till och skapar där igenom extra tid för bra saker eller nya rutiner som i stället stödjer och bygger upp i vardagen. Hoppas du med detta inlägg kan få inspiration att göra likadant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *