Sammanhang

Oavsett hur ensam eller udda du känner dig så är du alltid del av en större sammanhang som bidrar till att forma dig.

I helgen var vi på släkträff.

Jag är ingift i en stor släkt som har en släktförening som träffas var tredje år. Basen är Edvin och Hulda, Torpare från området runt Asby i Östergötland vid Sommen. De fick 14 barn som levde att bli vuxna och föra familjen vidare.

Träffen i år var första utan någon representant från generation 2 (dvs Edvin och Huldas barn), och idag finns det enbart en kvar av syskonskaran. De har dock alla levt länge och bra, med en snittålder över 90. En levde att se sitt etthundrasjätte år – vi kan jo hoppas att dessa bra gener har förts över till våra barn.

Framöver blir det att träffas i generation 3 och neråt (finns numera en generaton 6 efter Edvin och Hulda). Det är i sig också en riktig munsbit då vi skulle bli över 450 personer om alla skulle bestämma sig för att dyka upp.

Att träffas över generationerna i släkten är en häftig känsla, och ger en bra förståelse för att vi alla är del av – och bidrar till en större sammanhang. Och även fast jag är ingift är jag del av detta och mina barn såklart i allra högsta grad.

Nu går HappyCharlotte på semester. Njut av sommaren oavsett vem eller var du är – så kanske vi ses eller hörs någonstans i sommarlandet.

Om anden faller på så kanske det kommer något sporadisk mat- eller funderande inlägg men annars är jag tillbaka med full kraft i Augusti.

Om du funderar på att hämta matinspiration till hösten så passa på att gå in på Solbackens Helhetshälsa och boka en matlagningskurs i höst.

Vi ses !

13592315_1790964237801890_1415516139932383020_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *